Najpopularniji muzeji u Hrvatskoj

U Hrvatskoj ima više od sto muzeja koji svakodnevno razveseljavaju sve posjetitelje bez obzira na dob.

Muzej iluzija

Holograme, optičke iluzije i mnoge druge smiješne stvari možete pronaći u Muzeju iluzija. Muzej je smješten u samom središtu grada Zagreba. Ako volite čaroliju, ovaj je muzej idealno mjesto za to. Ne samo da ćete uživati u jedinstvenim vizualnim efektima, nego ćete nešto i naučiti.

Muzej školjaka i vodenog svijeta

Muzej školjaka i vodenog svijeta nalazi se u Osijeku, središtu Slavonije, regije na istoku Hrvatske. U starom dijelu Osijeka, u baroknoj Tvrđi, nalazi se jedinstvena i popularna izložba vodenog svijeta. Na izložbi su izložene reprezentativni primjerci životinja koje su živjele na ovom području, kao i fosilni ostatci Panonskog mora. Ovdje možete vidjeti najzanimljivije životinje poput puževa, zvijezda, školjaka, koralja i sl. iz raznih krajeva svijeta. Ova izložba značajno je obogatila obrazovnu, kulturnu i turističku ponudu ne samo grada Osijeka nego i šireg područja.

Muzej antičkog stakla

U Zadru se nalazi mnogima omiljeni muzej, Muzej antičkog stakla. U njegovim odajama možete pronaći više od 5000 uzoraka stakla iz drevnog svijeta. Osim svakodnevnih izložbi, u Muzeju se održavaju i radionice stakla koje su dostupne za sve posjetitelje te razna predavanja, promocije knjiga i ostala brojna i zanimljiva događanja za djecu, mlade i odrasle.

Muzej krapinskih neandertalaca

Ovaj muzej ubraja se među najmodernije svjetske muzeje. Nalazi se u Hušnjakovu, najpoznatijem nalazištu neandertalca na svijetu. Muzej je poseban po posebnim vizualnim i olfaktornim efektima te je zahvaljujući cjelokupnom postavu 2012. godine nominiran za najbolji europski muzej.

Muzej Vučedolske kulture

Arheološko nalazište Vučedol jedno je od najznačajnijih u Europi. U Vukovaru je otvoren Muzej Vučedolske kulture, gdje na zanimljiv način možete saznati sve što vas zanima o istoimenoj kulturi. Muzejski postav govori o nastanku same kulture, o indoeuropskim migracijama, o poljoprivredi, stočarstvu i ostalim djelatnostima, o odjeći, kalendarima, religiji i brojnim drugim stvarima ondašnjeg vremena.