Poznata kazališta u Hrvatskoj

Hrvatska ima mnoge kazališta i ima bogatu kulturnu povijest. Danas ćemo pisati o nekim kazalištima u Hrvatskoj.

Zagrebačko kazalište lutaka jedno je od najomiljenijih kazališta u cijeloj zemlji. Svatko ga je posjetio barem jednom kao dijete i svatko ga voli od tog dana. Ovo mjesto je dom nevjerojatnih i stvarno lijepih lutkarstava. Djeca, kao i odrasli, uživaju provoditi vrijeme ovdje. Kazalište postoji od 1948. godine, što znači da ima veliku i bogatu povijest i da ima dosta iskustva u tome da ljudi budu sretni. Njihov glavni cilj je promovirati lutkarske predstave i educirati mlade generacije.

Lovrijenac u Dubrovniku dio je gradske utvrde (dubrovačke zidine) i smatra se povijesnom baštinom. Također je poznat po svojoj ulozi u poznatoj TV seriji Game of Thrones. Ova utvrda je jako posjećena, ali ne samo zbog svoje TV slave. Ovaj dvorac je također poznat kao kazalište gdje možete uživati u mnogim vrstama nastupa. Dakle, ako vam se sviđaju dvorci i kazališta, ovo je idealno mjesto za vas jer je oboje!

Kazalište na Hvaru. Ovo kazalište sagrađeno je 1612. na prvom katu zgrade koju su nazivali Arsenal. Ova se zgrada koristila za mnoge stvarima tijekom povijesti (uglavnom za izradu ili popravak brodova) i jedna je od najpoznatijih građevina grada Hvara. Ovo kazalište bilo je jedno od prvih javnih kazališta u Europi. Svakako biste ga trebali posjetiti i garantiramo vam da nećete požaliti!

Zagrebačko Kazalište Mladih jedno je od onih kazališta koja su prepoznata i cijenjena u Hrvatskoj kao i u drugim zemljama. Prate najnovije trendove u izvedbenoj umjetnosti; oni su moderni i stvarno su talentirani. Ovo kazalište postoji od 1948. godine. Ovo kazalište prepoznaje društvene vrijednosti i nastoji njegovati i poticati ljude da ih prepoznaju i prihvaćaju. Također educira ljude svojim emisijama i pokušava promovirati kreativnost i kulturno obogaćivanje. Bez obzira jeste li mladi ili stari, ako vam se sviđa moderna izložba ili stvari, ovo je pravo mjesto za vas!